fredag 19 oktober 2012

Möte i Stengårdshult

Ikväll träffades vi i Stengårdshults ÄSO för att lära oss åldersbestämma älgar. Det var mycket intressant och jag kan nog påstå att vi med rätt hygglig precision nu klara att göra det. Ett mycket bra arrangemang av Egon.

Det var också intressant att höra föredragshållaren Christer Axelsson berätta hur lyckosamt det varit att spara 0-4 taggars tjurar. Enligt honom så hade dessutom de som sparade 0-6 fått allra bäst resultat. Något att tänka på för somliga.

Egon gav mig även en liten känga för att jag kritiserat älgskötselplanen. Han säger att den bara är ettårig fast att det står i den att den gäller för tre år och att det är specificerat hur många älgar som ska skjutas 2012, 2013 och 2014. Jag kan inte fatta det, men det är ju bra i så fall. Det innebär då att man i ÄSO kommer att radikalt minska avskjutningen efter den här säsongen och det är ju positivt för oss jaktgrannar. Det var ju bra att vi fick det utredat.

I beslutet från lässtyrelsen står det att planen ska lämnas årligen till älgförvaltningsgruppen efter spillningsinventering och justeras om det finns behov. Det kan man kanske tolka som om treårsplanen bara gäller för ett år och då alltså inte är någon treårsplan utan en ettårsplan.

Intressant system vi har!

Inga kommentarer: