lördag 13 oktober 2012

Lite dystrare lördag

Den blå himmeln var som bortblåst. Den hade idag ersatts av ett molntäcke och lite fuktig snålblåst. Det var sämre väder men absolut inget riktigt dåligt väder. Vi samlades vid Hestraladugård för att lägga upp strategin. Vi beslöt att starta med det södra av Hestrapassen. Skyttarna tog pass utmed Granstorpsvägen och Ingarpavägen. Några på sidpass mot Ingarp hade vi också råd med. Vi fick uppfattningen att det var älg vid graneplanteringen utmed vägen till Hybblet, men vi fick inte ut någon.

Därefter körde vi det norra passet. Hela sex drevkarlar fick vi ihop på det lilla såtet, de gick nästan armkrok med andra ord. Även detta såt blev utan resultat. Nu var det verkligen dags att få lite älgkontakt. Vi beslöt att köra passet från söder upp mot Näsavägen. Drevkedjan fick se en ko med kalv i övrigt så fick vi inte fram någon älg på det här såtet. Det var nu ett såt kvar i denna del av området och det var Gunnilstorpagärde. Det är ju ett litet område, men tog ändå nästan en timma att skalla över. På de gamla hagarna och betesvallarna runt kring gården finns mycket som älgar gillar, t.ex. rönn. Här är ofta älg och så även denna dag. Det var en kviga som visade sig för skyttelinjen utan att vara inom skjuthåll. Hon gick rätt förbi mig, men det var tyvärr en tät ridå av gran mellan. Jag fick i alla fall höra lite slag i backen när hon lufsade förbi.

Nu var det lunchtime och vi åkte in till Rannebo. I går kväll när jag och Ludwig åkte hem från Rannebo så såg vi två kvigor på Svennalycka. De tänkte vi nu försöka hitta. När vi satte ut drevkarlarna på gränsen mot Lasses så stötte drevarna på älg. De såg bara en kviga men är rätt säkra på att de var två. Dessa fick vi inte med i drevet bakom ladugården ned mot Norra Vallsjön utan där förblev lugnt.

Nu började klockan lida och vi beslöt att blåsa av älgjaktsveckan. Det har varit några jättefina dagar och ett stort tack ska ni alla som var med ha. Det är lätt att vara jaktledare med jaktkompisar som ni. Nu gör vi ett nytt försök redan på lördag med samling klockan 08:00 i Rannebo. Välkomna om ni har möjlighet till det.

3 kommentarer:

Sture sa...

Tack Anders för ditt fina ledarskap ! Ditt intresse för jakten och naturen lyser igenom hela ditt älgledarskap! Det är riktigt roligt att få vara med i detta fina älgalag!!!

Anders Friborg sa...

Tack Sture. Vi hjälps åt i laget för att göra det så bra och trevligt som möjligt. Ser fram emot nästa lördag.

Sven Nilsson sa...

Håller helt med Sture och understryker hans kommentar.
Tyvärr ingen jakt för mej nästa lördag, är i vår huvudstad då, men lycka till i alla fall!