söndag 21 oktober 2012

Ingen utdelning

Det blev inget skjutet på lördagens jakt i Rannebo. Detta trots att det startade bra med upptag direkt. Tyvärr var min taktik inte den bästa. Vi släppte Jack på Svens vändplan och självklar gick han rakt upp på berget och över mot Hällsjöberget. Han fortsatte sedan nedåt Hyltan och Öd. Sture fick sedan loss honom från älgen som då var på väg över Kramphultasjön. Det var antagligen en kviga.

Efter det och lite gott kaffe denna mycket fina jaktdag så beslöt vi köra ett folkadrev från Trolleberget och norrut mot Savaskogen. Där var inget med.

Vi avslutade med att köra Bungebosåtet så som vi skulle ha gjort från början. Satte ut skyttarna mot Kjells gräns och mot Hällsjöberget. Samt även mellan Bungebogölen och Rannebo på de vanliga passen. Nu hade i spännt ut en säck för älgarna att "hoppa i". Vi räknade med att de som oftast skulle försöka ta sig ut mot söder och då skulle vi bara "knyta ihop säcken". Vi gick in med Jack vid Floen och släppte honom. Han sökte av området bra kring milabotten och Broberget. Vidare in mot Bungebo, fast utan att få upp något.

Tyvärr fick vi inte lyssna till den härliga studsarknallen denna lördag, men redan på lördag i denna vecka som kommer ska vi göra ett nytt försök. Samling 08:00 i Rannebo.

Inga kommentarer: