söndag 23 februari 2014

Stark avslutning för Trollsebolaget

Dagens skytt - Johan Andersson.
 
Det skulle gå till den allra sista helgen innan det small i Trollsebo denna älgjaktssäsong. Vi har ju kört med samjakt mellan Rannebo och Trollsebo denna vinter för att förbättra kalvjakten och till slut gav det utdelning. Vi sköt ju vår kalv i lördags och idag föll Trollsebos. Johans hund Selma tog upp vid Näsavägen nästan ända uppe vid Krikaledet. Det bar av in mot Trollsebo. Väl inne på andra sidan bäcken blev det ett ståndskall och Johan lyckades skjuta kalven. Det var en mager tjurkalv som visade sig väga 52 kilo.

Grattis Johan, det var bra skjutit! Man måste ta de tillfällen som ges. Nu blir det ingen mer älgjakt denna säsong, vår kvot är slut och jakttiden går ut i veckan. Tack för den här säsongen.

Det var ingen bamseälg detta heller, 52 kilo.

1 kommentar:

Anonym sa...

Gott om älg, vi såg Ko och kalv, kviga och tre bråkiga tjurar, i lördags mitt på dagen, nere vid sjön i sakta lunk över åkern från Stures in på vårt. De gick i nämnda ordning, märkligt att de är så många som följs åt nu, vid denna tiden på året. Är det kon som har koll på de bästa matplatserna??? /Monika och co