tisdag 29 januari 2013

Nytt ÄSO bildat

  

På måndagskvällen samlades ett trettiotal jägare i Åsenhöga Församlingshem för att bilda styrelsen till det nya älgskötselområdet. Stämningen var uppsluppen och jag tror att många med mig kände att det här kommer att bli riktigt bra. Vi gick igenom alla punkter samt gick grundligen igenom föreningens stadgar vilket tog sin lilla tid. Det är ju viktigt att man nu får allt så rätt som det bara går nu när man har chansen.

Åsenhöga Älgskötselområde kommer att omfatta 9.180 Ha om jag minns rätt från mötet. Till ordförande valdes Johan Kvanvik som därmed blir historiskt som ÄSOTs förste ordförande. Granstorps Viltvårdsområde kommer att ha drygt 37% av röstetalet och blir därmed det klart största jaktlaget.

En ansökan om att ombildas till ÄSO är nu påskriven av alla parter och kommer omgående att lämnas in. Utöver det så påbörjar styrelsen genast arbetet med att ta fram en bra skötselplan.

Vi hade nog hoppats att några till av de licensområden som gränsar till ÄSO skulle ha kommit med också, men det gör de förhoppningsvis med tiden. Det finns egentligen bara fördelar med att vara med i ett ÄSO. Man jagar ju precis som vanligt var och en i respektive jaktlag, men regelverket är klart liberalare och vi får mycket mer inflytande än annars. I ett licensområde dikterar länsstyrelsen helt förutsättningarna.  

2 kommentarer:

Drevkarlen sa...

Vilka mer sitter i styrelsen förutom ordförande Johan?

Anders Friborg sa...

Kolla i inlägg längre ned på denna sida eller på www.laget.se/aslo