torsdag 3 januari 2013

Fortfarande ingen kalv skjuten

I går så jagade vi kalv i Rannebo. Inte heller denna gång lyckades vi fälla någon. Jag tror att vi fått upp älg var enda gång vi varit ute denna säsong, men det är ändå inte helt lätt att lyckas. Våra marker är rätt flikiga och det krävs inte mycket förrän älgarna gått över någon gräns.

I lördags körde vi in ko med kalv plus pinntjur i Valebo. Plus att en ko med kalv gick över Valån. Därför beslöt vi att släppa jack i det området igen. Vi hade förhoppningen att de fanns kvar i krokarna. Mycket riktigt hade vi rätt på den punkten. Kon med kalven och pinnatjuren var kvar på planteringen på andra sidan Hägnebäcken, på Valebosidan. De stod ungefär vid den stora tallen där vägen går över till Rannebo. Alltså för långt sörderut. Snabbt gick de i söder förbi passet vid Hägnegölen där Sven brukar stå. De fortsatte in på Lasses och Jack ställde dem vid Lasses skogsväg, som många gånger tidigare. Typiskt. Ungefär en timme dröjde det innan de fick fart igen. Det fortsatte söderut och Sture hämtade tillslut Jack i Velebo.

Under tiden Sture hämtade Jack drev vi igenom Trolleberget för att ha något att göra. Där fanns inget denna gång.

Sture anslöt igen och vi beslöt att testa med Mangleberget. Vi ställde ut skyttar runt om på pass. Jag och Ludwig stod söder om Manglegölen. Nisse på pass 38b som är i mosskanten mellan Mangleberget och Trollsjöviken. Anders Norberg ställde sig på pass 40, i gapet ut till Ängabacken och Sture gick in med Jack på vägen mot Stora Öjhults kvarn. Jack sökte av området grundligt men hittade inget direkt. Därför fortsatte de mot söder istället ner mot Näset. Inget resultat där heller. De fortsatte upp mot Mangleberget. Där blev det fart på Jack och han gick över Trollsjöån in på Öjhult. Lite tjuvjakt med andra ord. Där inne fick han tag i något och skällde, men vi lyckades aldrig se vad det var. Det var antagligen älg och de gick nog över ån för att sedan gå tillbaka igen. De har lärt sig hur man skakar av sig hundar, men Jack är tuff så han hängde på över ån. Sture fick till slut kalla in honom uppe vid kvarnen.

Vi gick således bet även denna gång, men vi ger oss inte. På lördag är det dags igen. 

Inga kommentarer: