måndag 24 november 2008

Eventuell anslutning till älgskötselområdet

Som jag skrev i förra inlägget så är det aktuellt med en anslutning till Stengårdshults Älgskötselområde. Frågan kom upp i måndags på mötet med framtidsgruppen och tidsplanen för ett ställningstagande var knapp. Vi beslöt i gruppen att alla jakträttsinnehavare måste informeras innan styrelsen tar beslut så att alla har chansen att yttra sig och inte blir överkörda direkt.

Därför har jag ringt och informerat alla som har rätten till älgjakt inom vårt jaktlag inför nästa säsong (den här är ju över).

Reaktionerna har varit ganska samstämda men några har varit mer positiva och några mer avvaktande. De som varit avvaktande, inklusive jag själv, har tyckt att beslutsprocessen varit för snabb. Egentligen skulle ett sådant här beslut inte tas snabbare än att vi skulle ta ärendet på nästa årsmöte. Då blev det i och för sig ett helt år förskjutet. Men det kunde egentligen inte vara så farligt, älgjakt är ju inte något som skenar precis. Inte för att det vore fel i sakfrågan att ansluta oss till älgskötselområdet utan bara för att inga skulle känna sig påtvingade något utan att ha haft möjlighet att påverka. Det kan också finnas andra alternativ som inte kommit fram ännu.

Jag meddelade därför vår ordförande Erik Eriksson i fredags att Rannebo Älgjaktslag inte ställde sig mot förslaget utan bara tidsplanen. Sedan överlämnar vi till styrelsen att fatta beslut i frågan. Vi kommer inte att motsätta oss en anslutning men tycker att det vore klokt att ta beslutet på årsmötet.

Inga kommentarer: