söndag 6 november 2011

En var en 8-taggare

Idag fick jag se två av älgarna vid Trolleberget igen. Det var en kviga och en 8-taggare. Lyckades få en liten bild på dem också i farten. Den blev inte bra men man kan se bladhornen på tjuren.

2 kommentarer:

Sven Nilsson sa...

Ja inte ä de slut på älgar eller stora tjurar heller, kan vi förstå,av de intressanta spaningar du gör. Att du delger oss andra detta i är mycket trevligt, tack för det.

Granstorp sa...

Du hade nog inte druckit något olämpligt under din älg-safari Anders! Idag i tät dimma såg jag fyra älgar på hygget vid Rödjan, tre tjurar och ett hondjur. Verkar som vi i viltvårdsområdet har fått en ganska bra tjurstam, kan vi förvalta denna på rätt sätt så kanske vi kan få fler tjurar som uppnor en ålder på 7-8år, med förhoppningsvis något vackert på huvudet!Hondjur verkar inte vara någon bristavara heller, men frågan är var kalvarna finns?

Vi hinner nog slita ut både kängor och stövlar innan vi lyckats fälla dom kalvar vi fått tilldelade, men det ska tydligen överlag vara lite sämre reproduktion i år! Nu hoppas vi på "lagom" med spårsnö!

Mvh:Åke i Granstorp