torsdag 18 november 2010

Det blir drevjakt i Rannebo på gemensamjakten

Jag satt en stund nu och tänkte igenom hur vi ska lägga upp gemensamjakten nästa lördag. Vi har nu bestämt att det blir drevjakt som gäller. Det jagas mycket med hund nu för tiden och det funkar oftast mycket bra. Men när det gäller kalvjakt så funkar drev riktigt bra. Ofta är en ko som har kalv mycket lätt att få igång. De har nog ett mycket starkt flyktbeteende som tjurarna lite saknar. Antar att det är för att skydda kalvarna som de så snabbt tar till flykten. Lustigt nog så gör det dem till lättare byten för oss människor sedan vi lärt oss använda skjutvapen.

Jag tänkte lägga upp jakten så att vi delar in oss i 2 eller 3 grupper som jagar på våra vanliga såt. Sedan samlas vi igen efter några såt och fikar och skrävlar lite för varandra om vilka fantastiska tjurar vi släppt förbi. Jag tror att det kommer att bli trevligt.

Samling är som tidigare sagt 08:00 i Granstorp. Där delar vi upp oss och åker ut till jaktmarkerna. Försök att komma i tid så vi kommer iväg hyggligt, det är ju en bit att åka sedan.

Glöm inte att anmäla ert deltagande till respektive jaktledare eller till mig. Välkomna!

Inga kommentarer: