lördag 16 oktober 2010

Idag gick vi bet trots hund

Johan Kvarnvik och hans Anja hade vänligheten att förstärka laguppställningen till dagens jakt, tackar för det. Det hjälpte dock inte utan vi lyckades inte att skjuta något idag. Vi började i Bungebo och släppte hunden där. I den kalla men av dagg gnistrande morgonen ställde vi ut skyttar runt nästan hela området. Det dröjde inte så länge innan vi började höra Anjas skall. Yes, en älg tänkte vi nog alla. Men icke. Det visade sig vara en mink som efter en kamp fick mista livet. Utöver minken fann vi inget.

Vi gick vidare och körde över såtet som startar uppe på Tången och går in i land och sedan ut mot Rannåsen. Inte ett liv.

Efter det fortsatte vi ut till Hestra och körde såtet söder om byn från Sörhagen fram till ingarpavägen. Här blev det drev och även det blev resultatlöst.

Nu började vi köra om såt. Vi startade med såtet norr om näsavägen på Norbergs marker. Där gick vi in med hunden. Vi hade ju sett en ensam kalv där inne dagen före och hoppades att den skulle vara kvar där. Men nepp, så var det icke.

Efter en härlig kopp kaffe beslöt vi som avslutning på dagen att köra över det södra såtet som går upp mot näsavägen. Här hände det grejer. Hunden tog snart upp. Körde in över till Trollsebo men kom tillbaka in på rätt sida. Där delade älgarna på sig och den ena som vi bara såg bena på gick in mot Trollsebo och hunden fortsatte efter den andre. Den gick vidare mot skyttarna. Där fick två skyttar se den men utan att 100% säkert kunna säga vad det var. De lutade dock åt att det var en pinnatjur. Ekipaget fortsatte över näsavägen och norrut. Där följde vi efter den till gränsen mot Malms. Vi blåste då av för att de som ville skulle kunna åka hem. Vi som blev kvar ställde oss på hygget norr om Gunnilstorp. Vår väntan gav frukt och efter ett bra tag så kom de tillbaka igen. Det var mycket riktigt en tjur. En riktigt grov tjur med grova stånghorn. Det var ingen fjorling utan den tjuren hade några år på nacken.

En pinnatjur och en oidentifierad vuxen älg blev alltså obsen för dagen.

Nu kör vi på nytt nästa lördag kl 08:00 i Rannebo.

Inga kommentarer: