söndag 24 oktober 2010

Det var blött i skogen i lördags

Älgarna klarade sig undan från lördagens jaktövningar. Vi började men bungebosåtet och släppte Stures hund. Men redan på väg ut på passen fick vi kontakt. Minst en tjur var det, jag kollade på den i kikaren men det var så dimmigt så det gick inte att se hur stor han var riktigt, tror dock att det var en pinnatjur eller kanske att han hade någon tagg till. Det gick inte länge sedan förrän hunden fick tag i en älg. Ett tag lät det som om det styrde rätt ned mot skyttarna i Bungebo. Men icke utan älgen som vi bedömer var en kviga gick ut mot Ekhult utan att komma inom skotthåll.

Vi fortsatte och körde trolleberget. Där borde de finnas älgar. Men inte en skank sågs till. Hunden ar nu återfunnen men vi valde ändå att köra folkadrev och det i såtet bakom Svens och Stures ladugårdar mot Norra Vallsjön. Lennart och Arne hade tagit pass på valebosidan. Det var också där de såg dagens andra älgobs. Ett hondjur observerades.

Efter att alla tagit sig över till Valebo och fått en härligt varm kopp kaffe. Satte vi igång med det nedre såtet. Snart hörde vi det härliga hundskallet som indikerar att det är älg i faggorna. En ko med kalv var det och det fick därmed stanna vid att bli en observation. Efter det så gick vi på det övre såtet för att försöka få ut den kviga som Lennart sett tidigare. Men vi gick bet, den slank över in mot Rannebo igen.

En rätt blöt jaktdag fick sin ände och vi fick nöja oss med totalt 6 observationer.

Inga kommentarer: