tisdag 22 september 2009

En extra vuxen till Rannebo

Vi hade möte med Stengårdshults Älgskötselområde igår kväll. Det var ganska trevligt att träffa lite för mig nya bekantskaper. De verkade vettiga så det här ska nog gå bra. Det avhandlades frågor rörande älgskötselområdets (ÄSO) alla områden.

Det som var mest hett var frågan om hurvida man ska spara 0-4 tjurar eller om det skulle vara fritt. Det råder delade meningar i den frågan i jägarkåren och röster fanns för båda alternativen. Mötet beslöt i alla fall att gå på styrelsens linje och i likhet med jaktlagen runt om ÄSO spara 0-4 tjurar.

Tilldelningen fastställdes också och det blev så att vi i Rannebo fick en vuxen älg till mot vad som var beräknat innan. Man ändrade något tydligen i modellen och då gav det en vuxen extra till Granstorps Viltvårdsförening och den tillfaller då Rannebo Älgjaktslag. Det kan vi ju leva med. Jag protesterade i alla fall inte.

Då blir det med andra ord så att vi ska skjuta en vuxen av varje sort. Så är i alla fall ordern inför första dagen i älgjakten, sedan får vi se vad som har händer.

Vi fick också information om den spillningsinventering som ska ske i april. Det lät inte så speciellt betungande. Vi återkommer till det när det börjar närma sig.

Inga kommentarer: