onsdag 16 september 2009

Årsmötet avklarat

Det här är en karta över de fyrkanter som ska spillningsinventeras. Mer information kommer om det senare.

Precis som förra året så avhandlades årsmötet i Skillingaryd på skjutbanan. Vi från Åsenhöga fick en bit att åka så nästa åt får vi nog försöka finna en lämplig lokal hemma hos oss så att det blir lite balans i det hela.

Årsmötet avhandlades med ett ovanligt lugnt tonläge och det kanske är så att vi har blivit bättre på kommunikation inom föreningen. Kanske har framtidsgruppens arbete varit det som förändrat läget till det bättre. Trevligt var det i alla fall och det fattades kloka beslut.

För Rannebos del så blev beslutet att utse Anders Friborg (mig själv) som jaktledare och Anders Norberg valders som ersättare. Jag får då också ta tillfället i akt att tacka Sven för de åren han har haft det uppdraget, vi har samarbetat på ett ypperligt sätt.

Anders Norberg valdes också in att som suppleant i styrelsen och han ersätter på den posten sin far Nisse.

I övrigt så var den största förändringen att Stefan Eriksson ersätter Erik som jaktledare i Tranhult. Det kom som en liten överraskning, men det var kanske tid för det. I alla fall tyckte man så inom Tranhults jaktlag, och det är ju egentligen de som bestämmer hur de vill ha det. Erik Eriksson fortsätter dock att vara ordförande i föreningen.

Tilldelningen fastställdes enligt det förslag som vi tidigare sett i jaktutvecklingsgruppen och den blev 13 älgar (5 + 8) vilket är två fler än förra året. Det är lite lågt eftersom vi startar helt från noll i beräkningsmodellen. De vi fick fördelas helt enligt riktiga ± hektar modellen som följande inom vår förening:

Rannebo: 1 vuxen och 3 kalvar
Tranhult: 2 vuxna och 2 kalvar
Öjhult: 1 vuxen och 2 kalvar
Granstorp: 1 vuxen och 1 kalv

Vi följer annars avskjutningsmodellen som tillämpas i älgskötselområdet vilken är den så kallade "Kalmarmodellen".

¤ Bara tjurar med 5 taggar eller fler är tillåtna.
¤ Hondjuren är lovliga under de två första veckorna sedan förbjudna.
¤ Under de två första veckorna är enbart bubbelkalv lovlig.
¤ Efter de två första veckorna är samtliga kalvar lovliga.
¤ Vuxna djur är lovliga i 42 dagar, vilket innebär att de även kan jagas den sista helgen istället för att fredag blir sista dagen som det brukar vara.
¤ Könskvotering om 50% råder så gott det går inom föreningen.

Vi beslöt även att jaktlagen skulle rapportera till mig om de skjutit något eller sett något annat värt att rapportera så att jag kan publicera det här för allas kännedom. Det är ju även bra så vi ser lite hur det går och så slipper telefonerna gå fullt så varma.

Erik och Stefan informerade även om att jaktledarna bör se till att alla visar sina vapenlicense före jaktet, för det kan annars vara så att det är jaktledare som åker fast om någon jagar med vapen som de inte har licens för. Därför ber vi alla jägare att se till att de säkert har med sig sin licens att visa upp.

Gemensamhetsjakten i Granstorp är bestämd till att ske den 7 novemeber kl.07.00.

Jag tror att jag nu fått med allt av vikt - om inte så kompletterar jag denna artikel om jag kommer på nått.

Inga kommentarer: