söndag 4 november 2012

Styrelsemöte i ÄSO

I morgon ska jag vara med på styrelsemöte för Stengårdshults ÄSO. Det blir kanske både första och sista, vad vet jag. Definitivt det första i alla fall.

Vi kommer att ha ett extra styrelsemöte för att stämma av läget i jakten. Det är nu skjutet 8 tjurar totalt i ÄSO och därmed är kvoten på tjurar för året uppnådd om man ska följa vad som sas före jakten. Ett tjurförbud ligger då och väntar på att klubbas i morgon.

Jag vet inte om det är rätt. Det är framför allt vi i söder som har skjutit tjurar hittills. Vi har skjutit fem av de åtta. Tyvärr var det några fler än vi tänkt pga. två felskjutna tjurar, båda så kallade knappatjurar. En av dem sköt vi i Rannebo senast, den har ni säkert redan läst om här på bloggen. Vi trodde det var en kalv.

I övrigt så har man i ÄSO inte fällt mer än tre tjurar. Det påstås att vissa lag har trotsat årsmötets bestämmelse på fri tjuravskjutning och ändå valt att spara 0-6 taggar eller 0-4 som vi gjorde. Det kan ju medfört att det inte blev lika lätt att skjuta tjurar.

I VVO kommer vi i alla fall att införa tjurförbud nu, det är ju givet. Det blir att inrikta sig på kalv i fortsättningen och det är ju inte det sämsta.

Det blir i vilket fall som helst kul att tala lite älg i morgon. Vi har ju munhuggits lite jag och Egon om vad som stod i älgskötselplanen och inte, men det har vi redat ut. Och det var ju bra att vi här i VVO hade fattat det fel och att ÄSO inte planerade den höga nivå på avskjutning som det stod i planen utan ska komma in med en ny till nästa jaktsäsong. Nu ska det inte behöva bli några missförstånd i alla fall för nu kommer jag vara med på styrelsemötet i egen person.

Det kommer en liten rapport från möte efteråt sedan, så ni vet vad som har beslutats.

Inga kommentarer: