onsdag 19 september 2012

Årsmötet avklarat

Granstorps VVO som nästa år fyller 70 år höll ikväll sitt årsmöte. Erik Eriksson slog klubban i bordet för 28:e året. Denna gång på det sista årsmötet som ordförande. Det är en fantastisk bedrift att ha rattat den här skutan under alla dessa år. Älgjakt är som ni vet inget för veklingar. Det kan emellanåt gå hett till. Så har det även gjort i VVO. Men vi har landat på fötterna igen och idag vill jag säga är sämjan den bästa sedan jag började jaga i början av nittiotalet.

Erik har fört en tradition av ansvarsfullt förvaltarskap vidare, och jag tänker fortsätta i den andan nu när jag tagit över som ordförande i VVO. Det är en ära, det tycker jag faktiskt, att få förtroendet som fjärde ordföranden för Granstorps VVO. Tack för det förtroendet.

Nog om detta och över till de verkligt viktiga besluten. Vi beslöt följande regler för avskjutningen:

* 0-4 taggar är fredade.
* Enkelkalvar fredas under de två första jaktveckorna, eller tills samtliga av våra lovliga kvigor fällts. Vilket som inträffar först.
* Jakttiden på vuxna sätts till och med den sista december och på kalv till den sista februari.
* Minst 50% kalv ska skjutas.
* En vuxen älg och en kalv sparas till vår gemensamma jakt i Granstorp den 10 november.

Utöver de här vanliga besluten beslutade årsmötet även att begära utträde ur Stengårdshults ÄSO efter den här jaktsäsongen. Vi beslöt även att begära inträde i Åsenhöga Storlicens som kommer att omvandlas till Åsenhöga ÄSO. Nästa säsong kommer vi med andra ord att jaga i det helt nybildade älgskötselområdet. Det ska bli spännande att bygga upp det.

1 kommentar:

Halvard sa...

Grattis Anders till ordförandeskapet och till att vettiga beslut inför årets älgjakt har fattats.
Då kan vi se fram emot fortsatt gott samarbete.
För Högbergs Jaktlag.

Halvard
Fri Herre