fredag 16 oktober 2009

Tjur skjuten i Rannebo

Vi har skjutit en sextaggare idag.

Mer information om händelseförloppet kommer senare.

1 kommentar:

Granstorp sa...

Hej Jägare,
Idag var det ett litet gäng i Granstorp som istället för älg inriktade oss på rådjur och hare. Vi började dagen med att släppa min snart pensionerade drever Dacko i en plantering på gränsen mellan Granstorp och Wareborns. Trots att Dacko har åldern lite emot sig så gick drevet hyfsat och jag kunde även observera när get och kidde passerade över vägen, men på för långt håll. Rådjuren var även nära andra passskyttar men dessa skramlade troligen lite för mycket med termosen....

När jag stod på mitt pass och kisade mellan snö flingorna så kunde jag höra ståndskall i riktning mot Tranhult och drevkedja i Ingarp. Men det ljud som var mest ut märkande var nog ändå detta konstanta babblande i radion, VILKEN CIRKUS!!! Vet inte hur många gånger jag skrattade åt alla utlägg på bred småländska:)

När drevet sedan gått ur markerna så var det dags att kolla hur det gick för Anders Karlsson med stövarna. Anders äldste hund hade då fått upp en svensk-hare som Anders även mötte på bilvägen. Ett försök med att koppla den äldre hunden och släppa på den yngre orutinerade misslyckades tyvärr.

Efter detta var det dags för korvgrillning och allmänna rövarhistorier!

Imorgon byter jag jakt mot att lägga parkettgolv!

Mvh:Per-Johan Andersson