måndag 19 oktober 2009

Olycka förtog glädjen på årets jakt

I samband med att sextaggaren sköts i fredags skadades en jakthund så svårt av en rikoschett att den senare avled.

Sextaggaren blev först påskjuten på ett pass och kom sedan till nästa pass där den slutligen föll. Tyvärr så upptäcktes sedan att även hunden hade blivit träffad, vilket kom som en chock för hela jaktlaget. Vi trodde först att det kunde ha varit älgen som skadat hunden, men så var det inte.

Vi lider givetvis oerhört mycket med i första hand hundägaren som mist en god jaktkamrat. Även de inblandade skyttarna tog det inträffade hårt, så även hela vårt jaktlag.

Jakthundarna är ju goda vänner till oss som vi absolut vill värna om och se till att de inte kommer till skada. Här hade vi maximal otur när olyckan var framme.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Detta kan inte så lättvindigt bortförklaras som en olycka genom en rikoschett. Det är möjligen en förklaring men ingen ursäkt. Hunden har inte varit emellan skytten och älgen. Den måste ha varit bakom eller snett bakom älgen. Det är ju en gyllene regel vad gäller älghundar, att hunden måste vara framför eller vid sidan av älgen, när skott avlossas.

Anonym sa...

Jag kan försäkra dig om att vi i jaktlaget inte heller tar detta lättvindigt. Vi tar det tvärtom på största allvar.

Framför allt så kommer vi nu att se över den totala säkerheten i vårt jaktlag från grunden.

Det arbete som vi nu genomför kommer inte att ske via hemsidan utan inom jaktlaget. Vi kommer därför inte att ta några diskussioner här på hemsidan med anonyma tyckare, det får ni ha respekt för.

Har ni synpunkter på detta och med det att göra så är ni välkomna att ringa mig. Mitt nummer står på sidan.

Anders Friborg
Jaktledare