onsdag 24 september 2014

Påkörd ko i Granstorp

 
Våra jaktkamrater i Granstorp spårade idag på morgonen upp denna ko som observerats sent igår kväll. Den har med all sannolikhet blivit påkörd. Någon olycka finns dock inte rapporterad, det är därför något av ett mysterium.

I vilket fall som helst så var det mycket bra att ni tog er an uppgiften att spåra upp älgen. Nu påträffades den i och för sig död, men det visste ni ju inte när ni satte igång. 

3 kommentarer:

Halvard sa...

Tråkigt att inte man tar sitt ansvar som bilförare och anmäler en sådan här händelse. Det är ju en klar smitning. Chansen att man inte märkt detta är ytterst liten, om än det är en lastbil. Det är ju en mindre grusväg.
Tyvärr går det nog en kalv kvar om han inte är död sedan tidigare. Har aldrig hört att en ko sparar mjölk från ett år till nästa år. Fanns det mjölk kvar nu så är det inte länge sedan hon blev av med kalven.Det visar sig nog till jakten senare.

Anders Friborg sa...

Det är säkert som Halvard säger. Vi får försöka hitta kalven under älgjakten.

Anonym sa...

Har precis varit ute och sett den älg som vi är övertygade om är en fjoring som länge gått ihop med den påkörda kon. Man kunde nästan se hur den gick och letade efter sin nu jordfästa kompanjon! Sen om en ko kan behålla lite mjölk om den blir uppvaktat av en fjoring onormalt länge vet jag inte! Både jag och min far har nu sett den igen och det är ingen årskalv, vilket är positivt i det negativa!
/PJ