fredag 12 september 2014

Årsmöte i Viltvårdsområdet

Granstorps Viltvårdsområde kallar till årsmöte 

Tid: Tisdag den 23/9 klockan 19:00
Plast: Åsenhöga församlingshem

Välkommen!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vi tycker att styrelsen skall tänka till ytterligare en gång vad det gäller fördelningen av antal älgar för respektive jaktlag!

Jan S
Åke A
Anders K
David K

Anders Friborg sa...

Granstorp har 748 Ha. Om vi delar den totala arealen i VVO 3821 Ha. med 5 vuxna älgar så blir det 764 Ha/älg. Eftersom ni har mindre areal än det men ändå får en älg i tilldelning så får ni minus i beräkningen. Det minuset ökar hela tiden tills ni till slut inte få någon älg ett år, och sedan börjar det på ny kula.

Det finns inget rättvisare sätt att fördela älgar. Jag har talat med P-J idag och mejlat uträkningen till honom. Jag har också kollat igenom det och det är inget som är konstigt med den.

Halvard sa...

Före mötet, läs gärna på Svenska Jägarförbundets hemsida, Nyheter från Svensk ang.Länsstyrelsen i Jönköpings läns rekommendationer om att endast skyddsjaga efter nyår.
Om jag inte minns fel har jag hyst dessa tankar tidigare.

Anders Friborg sa...

I så fall måste vi låta bli jaktträning med hund också i jan-feb. Och det kanske är rätt, i alla fall om det är en tuff vinter.

I vilket fall som helst så anser jag att vi i viltvårdsområdet inte ska ha andra regler än Älgskötselområdet. Det ska vara så lika regler som möjligt. Jaktlagen kan ju själva bestämma när de vill jaga, inom jakttiden.