fredag 8 juni 2012

Så här blir det i framtiden?

Klicka på bilden för en förstoring.

Så här mycket älg kommer vi att kunna skjuta i respektive jaktlag när vi nått målet på 6 älgar / 1000 Ha. (0,7 älgar extra om vi har 8 älgar / 1000 Ha.)

6 älgar /1000 Ha. innebär att vi i VVO som omfattar 3821 Ha. har en vinterstam på totalt 22,9 älgar. I Rannebo har vi då 6,9 älgar vars reproduktion utgör det möjliga jaktuttaget.

Så här lite älg får det inte bli.

3 kommentarer:

Halvard sa...

Fullständigt vansinnigt. Någon annan bestämmer målen och låter oss i älgskötselområdena göra jobbet. Så har vi varit delaktiga och får beröm för gott arbete. Så går det ju till överallt i både staten, kommun och landsting. Man väljer ut medarbetare som inte är obekväma och som fogar sig i att göra arbetet mot förutbestämda mål. Vad är det för medbestämmande. Nej sätt ner foten. Har vi kunnat hysa vår fina älgstam de senaste 20-25 åren så borde vill väl kunna det i fortsättningen också.

sture sa...

Ja ibland undrar man vart vi är på väg när det gäller älgjakten?
Jag har varit med när vi hoppade över älgjakten för att det var för lite älg och jag var med på 80 talet när det var på tok för mycket älg, det känns konstgt att vi inte kan komma överens om vad som är en rimlig nivå, för mig är det inte en rimlig nivå på 6 älgar per tusen hektar och när det gäller de stora skogsbolagens policy att skjuta sönder älgstammen att det inte finns någon älg att jaga vem vill betala deras arrenden då? det verkar som att de inte har nån tanke på framtiden!
Vi som jagar på privata marker får helt enkelt inte gå med på dessa dumma förslag jag tror väl ändå att de flesta av oss jagar på privata marker och att vi borde kunna ha en hel del att säga till om!!
Eller vad tror ni??

Anders Friborg sa...

75% av markerna i ÄFO ägs av enskilda markägare. Fast de har ingen representant i gruppen. Där sitter tre på markägarsidan. En från Södra, en från Sveaskog och en från LRF, om jag minns rätt. Detta plus tre från jägarhåll. Ordföranden som representerar Södra har utslagsrösten. Så markägarna bestämmer med andra ord.
//anders