onsdag 20 juni 2012

Bra förslag av Marcus

Ur dagens Smålandsposten:

Lidingö lämpligt vargrevir

Det tragiska dödsfallet på Kolmården till trots säger projektledaren vid Nordens Ark, Christer Larsson, att deras rutiner med ensamarbete med vargar inte kommer att påverkas: ”Vi betraktar inte våra vargar som särskilt mycket farligare än hästar” (SvD 2012-06-19). Gång på gång upprepas det av experter att vargen är ett ofarligt djur för människor, framförallt vilda vargar.

En viktig del av regeringens vargpolitik är att skapa acceptans för vargen. Men varför gå över ån efter vatten? De platser med starkast stöd för vargen, som i Stockholm med omnejd, borde aktualiseras som tänkbara för nya vargrevir. Till exempel på Lidingö, vars obebyggda del i huvudsak består av skog. Kommunen kanske kan hålla med frigående får. Och tänk vilken motivation det skulle skapa för deltagarna i Lidingöloppet att få upp tempot. Den som mot förmodan skulle känna sig besvärad av rovdjurens närvaro kan ju alltid sätta upp viltstängsel, eller helt enkelt flytta. Råd som vanligen delas ut till människor i glesbygd.

Marcus Svensson
marcus.svensson@smp.se

Artikel: (Länk)

1 kommentar:

sture sa...

Mycket bra förslag Marcus!!
Intressant att så många har så mycket att invända särskilt folk ifrån Lidingö med omnejd!! Jag får inte ihop det för vargarna är ju såååå ofarliga för människorna så man skulle ju vilja ha dom så nära att man kan studera dom på nära håll och inte behöva åka en massa mil med bilen och skita ner naturen som "lantisarna" gör! Jag ser en riktig win win situation med att ha ett stort med många vargar i stockholms området!