torsdag 1 oktober 2020

Välkommen till älgjakt i Rannebo

Nu är det snart dags för älgjakt igen. Tiden går fort.

Vi samlas på torsdagen den 15 oktober kl.08:00 hemma hos mig i Rannebo Västergård. I år så är vi rädda att jakten går snabbt så vi tänker redan första dagen ha den traditionella ärtsoppelunchen. Så ta inte med för många mackor den dagen. Skjuter vi inget så fortsätter vi fredag och lördag.

I år har älgförvaltningsområdet valt att bromsa. Älgstammen bedömdes vara så låg som 5 älgar / 1000 ha, och vi vill ha 8 älgar / 1000 ha. Därför har vi gemensamt i ÄSOt beslutat att inrikta oss på kalv detta året. Vi har totalt i ÄSO 8 kalvar och två tjurar i tilldelning. Eftersom det är totalt 14 jaktlag så blir det avlysningsjakt på kalvarna. Det kan i sin tur innebära att jakten kan i värsta fall vara över innan vi börjar, men det är nog inte så troligt. Den ena tjuren som ska skjutas planerar vi vara en fibromtjur som håller till i området. Senast förra veckan sågs den i Granstorp. Den får vem som helst i ÄSO skjuta, den är lovlig för samtliga jaktlag. Tjur nummer två har styrelsen valt att avvakta med utifall det blir någon liten fjorling skjuten av misstag. 

Trots den skrala tilldelningen så får vi träffas och får en fin stund i höstskogen det är jag säker på. Varmt välkomna till Rannebo - och glöm inte anmäla er på Wehunt....

Inga kommentarer: