onsdag 3 juli 2013

Nya regler vid försvar av tamdjur mot rovdjursangrepp

http://www.lansstyrelsen.se/jonkoping/Sv/nyheter/2013/Pages/anmal-till-lansstyrelsen-om-du-anvant-paragraf-28.aspx

Om du klickar på den här länken så kommer du till länsstyrelsens information om hur man använder paragraf 28 nu efter ändringen som trädde ikraft den 1:a juli.

Nu anmäler man sig till länsstyrelsen istället för till polisen om man skjutit en varg som attackerat ens tamdjur.  Misstänker de brott så tillkallas polis först då. Tidigare hämtade man länsman direkt och man blev automatiskt misstänkt för jaktbrott och fick sina vapen beslagtagna.

Tänk på att man ska ha försökt skrämma rovdjuret först utan att lyckas, före man skjuter det. Alltså minst två skott alltid.

2 kommentarer:

Halvard sa...

På tal om varg, Monica och Roger.
Jag får göra mig till talesman för fyrhjulsgänget som var på besök idag.
Vi är imponerade av er fina bostad som vi fick äran att gå igenom idag. Jag förstår att det varit en dröm och tänk att ni har kunnat förverkliga denna dröm. Det måste vara den fascionablaste villan i Åsenhöga socken och förmodligen i flera socknar intill. Och vilket läge ut över Vallsjön och Ranneboviken antingen ni sitter i köket eller i bastun. Grattis!

Anonym sa...

Trevligt med goda grannar på besök. Vi trivs bra i vårt hus och den fina naturen med alla vilda djuren (inte vargen) och den rofyllda utsikten över sjön. Kanske en kopp kaffe nästa gång!? mvh Monika och Roger