söndag 5 december 2010

Tragisk jaktolycka i helgen

En kvinnlig jägare vållade en 71-årig skidåkares död vid en älgjakt igår väster om Ljungby. Enligt uppgift från smålandsnytt så ska det ha varit vid ett genomslag på älgen som kulan fortsatt ut och träffade skidåkaren.

Man ryser naturligtvis när man hör det. Jag tänkte på det igår kväll när jag lagt mig i sängen. Vilken fruktansvärd kväll den stackars skytten fick.

Det är naturligtvis mycket tragiskt när sådant här händer och man måste ju göra allt för att inte sådant här ska kunna hända. Men det är trots allt runt 300.000 jägare i vårt land och det skjuts runt 90.000 älgar varje år. Om det i snitt avlossas två skott per älg så är det nära 200.000 skott som skjuts i skogarna. Med det i åtanke så händer det faktiskt väldigt få olyckor. Skulle tro att det händer mer trafikolyckor i samband med jakt än vapenrelaterade.

I våra marker så är det ofta kanske kuperat och man får därför ofta bra kulfång. Det man skulle kunna göra för att höja säkerheten är att sätta upp ännu fler torn. De höjer ju säkerheten avsevärt.

Inga kommentarer: