måndag 21 december 2009

En fin kalvjaktsdag

10 man från ryckte ut med målet att jaga älgkalv förra lördagen. Det var en mycket fin dag med bra väder och älgkontakter. Dessvärre lyckades vi inte fälla någon kalv men det är ju inte alltid det viktigaste.

Vi visste att vi hade både en ko med en kalv och en med dubblakalvar i Rannebo. Jag hade på känn att den med enkelkalven skulle hålla till någonstans vid trolleberget eller mangleberget. Vi startade därför med att gå på mangleberget. Ställde runt skyttarna, 8 st, och släppte Sture Nordéns hund. Jag gick med Sture för han hittar ju inte riktigt. Direkt fick vi kontakt och Kon med kalven passerade över stenströmmen i trollån över på Öjhult. Hunden gick dock inte efter över ån, vilket vi var glada för. Det var en ko med kalv som gick precis mellan Sture Jonsson och min svåger Marcus. De kunde inte skjuta för de var i vägen för varandra.

Efter lite kaffe i Rannebo så gav vi oss på bungebosåtet. Det är ju ganska stort så vi fick ju inte skyttar runt om utan fick sätta skyttelinjen på norr och väst, eftersom det var nordlig vind. Sedan gick vi in med hunden från ekhult-hållet. Även denna gång fick Jack (hunden) upp en älg. Tyvärr en 4-taggars tjur som gick i mossakanten förbi Anders Norberg och ut över svennalycka och upp mot Valebo. Vi kunde följa hunden via GPS och han släppte inte förrän uppe i byn i Valebo.

Eftersom vi blev utan hund och klockan var ungefär två så valde vi att bryta för dagen. Tycker trots allt att det var en rätt lyckad jakt. Vi såg ju tre älgar, och hunden och övriga skötte sig bra.

I går såg vi en ko med kalv i Rannebo och tidigare i vecka har vi igen sett kon med dubbelkalv i sällskap med en liten tjur.

Vi ska göra ett nytt försök efter nyår så får vi se hur det går.

God jul och ett Gott Nytt jaktår önskar jag alla jägare som läser denna blogg.

2 kommentarer:

Halvard Högberg sa...

Vi i Högbergs jaktlag önskar medlemmarna i Rannebo Älgjaktslag en riktigt God Jul och Gott nytt År, genom Jaktledaren.

Anonym sa...

God Jul och Gott Nytt År till er också!

Anders Friborg
Rannebo Älgjaktslag